zeil je voor het eerst..

.. dan zou je normaal gezien een flater moeten slaan. Naar ’t schijnt. Ik heb daar persoonlijk niet echt veel van gemerkt dit weekend.

Jawel, u leest het goed. Dit weekend ben ik gaan zeilen. Op een zeilboot. Nen groten. Met de familie van Jeroen zijn mama.

Vrijdagavond ben ik thuisgekomen van het werk, heb ik in de rapte een pizza Hawaii binnengespeeld en m’n rugzak (half)volgestoken en ben ik vertrokken. Jeroen was chauffeur van dienst en samen met Michiel en Manon zijn we naar ginder getuft gevlogen. Bartel en Miet reden mee met de ouders.

Manon had een megafantastisch hotel voor ons geboekt in Purmerend, waar we de eerste avond vandeneerste keer in een supergoed bed zijn gekropen. ‘We’ als in ‘ik en Jeroen’ want de rest van de familie is er eerst nog ééntje gaan drinken in de bar.

Zaterdag moesten we al vroeg uit ons bedje, want om 9u zouden we vertrekken richting Hoorn, waar schip lag. Afspraak om 8u30 aan het ontbijt dus. Frisgewassen en al. U mag zelf raden of dat is gelukt. Het zeilen zelf (op het IJselmeer en het Markermeer) was superfantastisch (alhoewel sommige mensen wel heel erg nat werden en heel erg koud kregen), het tussenstopje in Volendam (met softijs, bierkaart-incident) was ook wel gezellig (hoewel Volendam op zich maar een onnozel stadje is precies) en de familie viel ook goed mee.
Rond 22u lieten we de boot & Hoorn terug achter ons. In het hotel hebben we nog een slaapmutsje gedronken op het terras van de bar, fotootjes bekeken, nabesprekende vergadering gehouden en een kaartje geschreven.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om zondagmorgen/middag nog iets te doen ginder in de buurt, maar felle regenbuien zorgden voor een verandering in de plannen. Home sweet home dachten we in ons hoofd en dus reden we naar huis. Onderweg stopten we nog bij de McDonalds langs de autosnelweg en snoepen in de auto en lomp zijn bleken alweer een slechte combinatie toen er ’s avonds een paars blubberding aan m’n broek bleek te kleven.

In Moerbrugge-city was er een stralende zon. Ideaal voor koffie met wafeltjes op het terras en petanque in het gras. Om het weekend in stijl af te sluiten zijn we ’s avonds ook nog uit eten gegaan.

Weekends zijn de max!

Advertenties

2 gedachtes over “zeil je voor het eerst..

  1. Ik ben jaloers! Ik zou supergraag eens zeilen, maar mijne vent zegt dat ie slecht gaat worden in een boot :(

    Was’t lekker eten in Usilia? Want hoewel dat als’t ware “in mijnen hof” lag, ben ‘k daar nog nooit geweest. Dat leek ons altijd zo’n oude-wijven tea-room…

  2. Jamaar, dat heeft nu al een eindje nieuwe eigenaars toch? Anyways, ‘k heb de binnenkant niet eens gezien, we hebben op het terras gezeten en het was superfantastisch lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s