>Roadtrippin’

>Je kan ervan denken wat je wil, maar met reisverslagjes of fotoreportages kom ik altijd een week of twee te laat.
Misschien herkenbaar (maar hoogstwaarschijnlijk niet, het schijnt dat ik nogal authentiek (of autistisch) ben in die dingen): je sleurt een hele week overal je notitieblokje en fototoestel mee in de sjakosj en bij elke iet-of-wat interessante gebeurtenis denk je “dit moet ik onthouden/opschrijven/fotograferen.
Uiteindelijk, bij thuiskomst, vliegen notitieboekje en fototoestel aan de kant en tegen dat het moment gekomen is dat je eindelijk eens achter de computer kruipt om foto’s en verslag online te zwieren, ben je alle sappige detailtjes vergeten.

Wat volgt is dus bijgevolg ende logischerwijs een verslagje zonder sappige details. The crowd goes “ooh” .

Het is intussen alweer bijna twee weken geleden, maar op die bewuste zondagmorgen 20 december van het jaar 2009 (waar is den tijd zeg. tweeduizendénnegen!), zagen wij (zijnde mijzelve en mijn allerliefste manmensmetgezel) bij het ontwaken in de vroege ochtend (lees: rond een uur of 10) dat ons allerlieflijkste boerendorpje bedekt was onder een dik wit tapijt.

Normaal gezien zou dat een boel “oooh”s en “aaaaah”s uitlokken van mijnentwege, ware het niet dat er die week al eens zo’n wit tapijt had gelegen en dat ik toen zelf heb mogen ondervinden dat roadtrippin’ in de sneeuw niet zo’n bijster leutige ervaring is. “Awoert”, dachten wij dus in ons hoofd en in plaats van op het gemakje op te staan, koffertjes te vullen en uitgebreid van koken-eten te doen, propten wij een hoop dikke truien in ons valies, aten snel een stuutje bij wijze van brunch en weg waren we. De autoSNELweg op.

En toen waren we vertrokken voor kilometers stapvoets wandelen met de auto. Een hele sliert wagentjes in één lange rij. Akke akke tuut tuut weg zijn wij.

Gelukkig hebben ze in Frankrijk betere/snellere sneeuwruimers/strooiers dan bij ons en van aan de grens raakten we dus toch iets sneller vooruit.

Naarmate de uurtjes passeerden, zagen we minder en minder sneeuw langs de rand van de weg, maar jammer genoeg kregen we toen wel af en toe een plensbui over ons heen.
Rond een uur of zes, bij het vallen van de duisternis kwamen we aan op onze bestemming, maar enkele kilometers voor aankomst hadden we nog het geluk om een troep herten de weg te zien oversteken, een hondertal meter voor de auto. Ze stonden ons langs de kant van de weg op te wachten, om snel het bos in te sprinten toen we voorbijreden. Het was alweer een heel eind geleden dat ik zó enthousiast was om hertjes te zien!

Bij aankomst in Vernantes bleek ons hotel (‘Le Pélican‘) er verdacht donker uit te zien. Niet echt een geruststellend gevoel in een dorpje in the middle of nowhere waar verder ook niets te beleven valt. Aan de deur hing gelukkig een briefje met telefoonnummer en enkele luttele minuutjes later had de patron ons onze kamer toegewezen. De luxesuite. Omdat we toch de enigen waren die die dag in het hotel verbleven.

Helaas pindakaas was het restaurant van het hotel die avond wél gesloten. En de dag daarna. Dat zal ons leren vooraf niet te laten weten dat we ter plaatse willen eten. Of er in de omgeving nog restaurantjes waren die hij kon aanraden? Neen. En dus heeft meneer speciaal voor ons toch iets klaargemaakt. Wat een service..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s