>Metamorfose

>Onze huisjes zijn niet meer..

Ik had hier een tijdje terug een stukje voorbereid over hoe we het dak hadden weggehaald en over hoe de pannelatten toch wel heel erg rot waren en hoe het huis helemaal in z’n blootje stond precies.

Maar toen moest ik de foto’s nog op de computer zetten en uploaden, want die wilde ik er absoluut bij, hier, ter illustratie.

En toen was het huis ineens weg. Tegen de vlakte. Plat. Verdwenen. Of toch bijna. Als je gigantische berg stenen een beetje negeert.

Het ging ongeveer zo:

beitelen op eigen risico

resultaat van een uurtje uitbrekenOp een zonnige dag zo ongeveer een jaar terug, zagen we het allemaal nog heel goed zitten. En met a little help from my friends (ook wel schoonbroer en -zuster genoemd) braken wij een vloer uit en een stuk oprit. En toen begonnen wij zelfs vol goeie moed cementtegels te kuisen!

Na deze enthousiaste beginfase vielen de werken helaas stil. Onze jeugdige onbezonnenheid werd serieus getemperd door een reeks bouwvergunningsperikelen. Om een lang verhaal kort te maken (en om eventjes 14 maanden weg te knippen): uiteindelijk werd halfweg juni het lang verwachte papier in onze brievenbus gedropt en konden we beginnen.

Ineens was het alle hens aan dek en werd met man en macht afgebroken en gezwoegd en gezweet en gepicknict gelijk de fransen met stokbrood en zon en al!

bij dag en dauw op 'den bouw'

opa

En toen was het dak ineens verdwenen. Nadat er even later een kraan gepasseerd was, bleef er helemaal niet meer over. Niet meer dan een hoop stenen althans.

start!

Over en uit. Het was ermee gedaan. Tijd om aan iets nieuws te beginnen dus.

Oh, en die paaltjes die je daar zo mooi ziet staan? Die heb bloed, bloedklonters, kneuzingen en tranen gekost. Er zijn er onder u die weten waarover ik het heb.

Wordt vervolgd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s