>Frustratie

>Als je een huis wil bouwen zijn er een paar zaken waar je echt niet onderuit kan. Noodzakelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een bouwvergunning. En noodzakelijke mensen. Zoals bijvoorbeeld een aannemer.

Laat het nu telkens toch wel bij één van deze noodzakelijke elementen zijn dat het bij onze bouw een beetje fout loopt. Vast loopt. Vertraging oploopt. Of de kosten oplopen. Vertraging bij het bekomen van een bouwvergunning (máááánden) en vertraging door slecht weer bij de metselwerken (intussen ook al een paar weken).

Een ander noodzakelijk element in een huis, is elektriciteit. Om te beginnen met een aansluiting op het elektriciteitsnet. Bij een netbeheerder. Ik zeg een netbeheerder, maar eigenlijk is er maar één netbeheerder. Wat dus ongeveer hetzelfde wil zeggen als monopolie-netbeheerder.  You get my point.

Nu wisten wij al wel dat aansluitingen (water, gas, elektriciteit,..) behoorlijk wat centjes kosten, maar natuurlijk, hoe kan het ook anders, zijn er bij ons wat uitzonderlijke omstandigheden in acht te nemen. Zoals daar zijn: een verzadiging van het net in onze straat, dat dus moet uitgebreid worden om ons van de nodige hoeveelheid ampères te voorzien, wat vanzelfsprekend dus ook op onze kosten zal moeten gebeuren, gezien wij vragende partij zijn.

Wij kregen een offerte. Wij kregen een offerte en een toeval.

Daarna kregen wij een ingeving. En pleegden wij een telefoontje. En met ‘wij’ bedoel ik Het Lief. En daarna wachten wij een week. En daarna nog een paar dagen. En toen pleegden wij nog een telefoontje. En alweer bedoel ik met ‘wij’ Het Lief. En intussen wachten wij weer. Intussen al een paar dagen..

Advertenties

2 gedachtes over “>Frustratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s