Macedonië, dag 0.

Belofte maakt schuld zeggen ze, dus bij deze.. een reisverslag! Een volledige maand na datum en (eerlijk is eerlijk) ik heb overwogen om het stilletjes te laten passeren, maar.. ’t was er gewoon te mooi en te leuk om er helemaal niets over te vertellen.

Macedonië, parel van de Balkan. Zo staat het in de reisboekskes en ik kan daar wel mee akkoord gaan.

In Macedonië zijn er twee luchthavens, één in de hoofdstad Skopje en één in Ohrid. Vanuit Brussel vertrekt er 2x per week een vlucht die in beide steden landt. Wij kwamen aan in Ohrid, vanwaar we met een huurauto het hele land zouden gaan verkennen.

Opgewacht worden door een hostess die met uw naam staat te zwaaien, het is eens iets anders. Het meisje van Jet Air gaf ons een lijstje met de hotels voor de week, de bagage werd in de kofferbak van de auto gegooid, alle blutsen en krassen werden nog eens aangewezen, we kregen de sleutels in onze handen gedrukt en dat was dat.
We kwamen nog te weten dat we rechtsaf moesten als we de parking afreden en daarna moesten we het nog maar eens vragen .. iedereen weet de weg.

We hebben uiteindelijk de weg niet moeten vragen, bij het binnenrijden van het stadscentum werd ons hotel al aangeduid. Achteraf bleek ook dat je in Macedonië onmogelijk verkeerd kan rijden; er is overal maar één weg naartoe.

We checkten uiteindelijk pas rond 23u in in hotel, dus na een kort avondwandelingetje langs de rand van het meer zat dag 0 erop.

Dag 1 volgens de telling van het lief, dag 0 volgens mij. Toekomen & gaan slapen, je kan dat toch onmogelijk een dag noemen.

Advertenties

Een gedachte over “Macedonië, dag 0.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s